Skijuwel

"Elke dag naar een ander skigebied"

Het skigebied Wildschönau is sinds enige jaren verbonden met het skigebied Alpbachtal. Met deze nieuwe verbinding beslaat het nieuwe skigebied Ski Juwel uit 25,9 km aan blauwe pistes, 53,7 km aan rode pistes, 13,5 km aan zwarte pistes en 16,3 km aan skiroutes. Totaal goed voor 93,1 km geprepareerde pistes en 16,5 skiroutes.
Door de nieuwe verbinding heeft het skigebied een hoogteverschil van ca. 1.200 meter, met als hoogste punt de Wiedersberger Horn van 2.127 meter. Het skigebied is sneeuwzeker door de gunstige ligging, de hoogte én door de aanwezigheid van sneeuwkanonnen op een groot aantal pistes.

Het skigebied bestaat uit vijf aparte skigebieden; Inneralpbach, Auffach- Alpbach, Niederau, Oberau en Thierbach. Dit biedt een enorm gevarieerd aanbod aan pistes. Om van het ene naar het andere skigebied te komen maken we gebruik van onze eigen bus en/of van de lokale skibus.

Voor de beginners zijn er ideale oefenpistes voor de eerste meters op de lange latten. Voor de vergevorderden biedt het skigebied fantastische dalafdalingen, ongeprepareerde buckelpistes en tourafdalingen.

Met andere woorden; een zeer afwisselend skigebied, waarbij je elke dag in ander gebied op de latten kan staan. De wachttijden voor de liften zijn zeer kort te noemen.

Kijk en geniet:https://youtu.be/DdzqTDrphmU